Skal jeg shave hodet?

- Du? Hva synes du egentlig om krøllene dine?
- Jeg vet ikke, de er som de er, de.
- Du være med meg hjem og låne rettanga av noen i kollektivet mitt? Jeg skulle heller ha sett deg uten krøller. Tror det ville vært mye finere.
- Ellers mange takk, jeg kan nesten ikke tenke meg noe jeg har mindre lyst til akkurat nå.
Det er mulig det er jeg som er hårsår, men det sjekketrikset fungerte ikke så innmari bra. Og ja, det skjedde da jeg fortsatt var singel. 

Hår er viktig, såpass har jeg skjønt. Shampo, balsam, hårkur og hårolje har blitt dagligvarer i mange hjem. Folk betaler tusenvis av kroner for hair extensions for å få et fyldigere og lenger hår. Selv drømmer jeg til stadighet om å shave hodet og bare slippe alt styret. Det fungerte jo greit sist.

Da jeg var liten, hatet jeg å gre håret - og nektet å gjøre det. Hvis jeg måtte, gredde jeg konsekvent bare håret foran. Det var det jeg så i speilet, så etter at det var gjort kunne jeg ikke annet enn å si meg fornøyd med egen innsats. Mamma ertet meg for å tro at jeg var todimensjonal, og endte ofte opp med å være den som gredde håret mitt ordentlig en sjelden gang i bant, mens jeg hylte som en stukken gris. Jeg er nemlig veldig hårsår, og synes i tillegg at det å gre håret er ulidelig kjedelig.

Nå tror du kanskje at det med å gre håret er noe som har blitt bedre med årene, men det har det ikke. Det er riktig nok ikke mamma som pleier å gre meg lenger. Nå har kjæresten min fått den oppgaven. (Og dersom du lurer på om jeg skammer meg? Helt ærlig, ikke spesielt. Det er prisen å betale for å ha en kjæreste med langt hår. Neida. Joda). 

Akkurat nå er håret mitt så bustete som det aldri har vært, og det har gått fra å være dreads til å være en dread. I eksamensperioden har jeg nemlig følt at det har vært nok kjipt med masse stress, og da var det jo ikke noe poeng i å gjøre det verre med flere kjipe ting som å børste håret. Resultatet er at håret mitt både ser ut som, og føles som en ekte hestehale. Også selv om jeg ikke har i strikk.

I sånne stunder tenker jeg at det kanskje ville vært kjekt å bare shave av seg alt håret igjen. Det var riktignok innmari kaldt, fordi jeg ikke tenkte over at det var vinter da jeg gjorde det, men det er tross alt mye mindre jobb å ta på seg en lue enn det er å gre håret.

Sist jeg klippet håret kort, tredje året på videregående, fikk jeg spørsmål om jeg var blitt lesbisk, for som vi alle vet så ligger legningen i hårtuppene. Det var også folk som lurte på om jeg "hadde gitt opp å få meg kjæreste". For å få seg kjæreste med kort hår, var åpenbart ikke en mulighet. Nå fikk jeg jo faktisk ikke kjæreste før jeg fikk langt hår igjen heller, men jeg velger å tro det ikke var derfor.

Jeg har alltid vært en av de som må le litt av de som forteller om sin "drastiske hårforvandling" etter å ha klippet av ti cm hår. Selv har jeg aldri hatt noen problemer med å gjøre endringer med håret mitt. Før farget jeg det i hytt og pine, men det begynner å bli lenge siden, og det er vel kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Når jeg ikke får til å gre håret ukentlig, sier det seg selv at å farge ettervekst ikke er noe jeg er spesielt god på. Dessuten synes jeg egentlig at naturlig hårfarge kan være ganske fint det også. Jeg har aldri vært redd for å klippe håret heller. Det er jo bare hår, og det vokser ut igjen.

Når det er sagt, så tok det litt tid å gå fra 3 mm og til den lengden jeg har nå, og for øyeblikket synes jeg egentlig det er litt gøy å ha langt hår. Særlig fordi det plutselig ble skikkelig krøllete etter at jeg klippet meg helt kort og lot det vokse ut igjen. Jeg bare liker ikke noen av de tingene som følger med det. På et eller annet tidspunkt bør jeg virkelig bestemme meg for om jeg har tenkt til å ta varet på håret mitt, eller om jeg trenger å klippe det kort.

På den lyse siden: Hvis jeg ikke grer meg snart, kommer jeg etterhvert ikke til å ha noe valg lenger. Da må det av.

10 kommentarer

Elisabeth

21.12.2016 kl.17:43

Krøller er faktisk det fineste håret synes jeg:) en person ser liksom livligere ut med krøller:D og dine krøller var jo bare nydelige! Ikke hør på dem som sier du må rette det! Fin var du med kjempekort også:)

Marlene Lindtner

22.12.2016 kl.20:49

Elisabeth: Tusen takk! Nei, å rette håret tar alt for lang tid. Dessuten skal det bare litt luftfuktighet til, før de kommer tilbake - og været i Trondheim er vel ikke alltid det beste..

Victoria Larsen

21.12.2016 kl.17:43

Så flott du er!

Marlene Lindtner

22.12.2016 kl.20:49

Victoria Larsen: Tusen takk!

Anja

21.12.2016 kl.18:26

Vakker med og uten <3

Marlene Lindtner

22.12.2016 kl.20:49

Anja: Tusen takk! :)

Pernille

21.12.2016 kl.19:55

Damer med store fine krøller ønsker seg slett, fyldig å flott hår. Damer med slett, fyldig å flott hår ønsker seg store fine krøller.Sånn er det bare! :)

Marlene Lindtner

22.12.2016 kl.20:47

Pernille: Jeg hadde slett hår, og så fikk jeg masse krøller! :)

vestfrøken

22.12.2016 kl.21:03

Haha! Kjenner så igjen dreads. Å såå stress når det går fra dreads til en dread. En eneste floke. Godt jeg ikke er eneste. Hadde jeg bare kledd shavet like godt som deg.. Men, synest langt hår er fint! Tenk om det hadde gredd seg selv :/

Marlene Lindtner

08.01.2017 kl.00:05

vestfrøken: Så godt å høre at jeg ikke er alene, føles noen ganger som jeg er den eneste som ikke får til det der med å gre håret. Har selv lyst på langt hår, men likevel lite lyst til å gre det. Rart det der.

Skriv en ny kommentar

hits